Milyen gumit válasszak autómnak?

A nyári balesetek túlnyomó többsége nedves utakon történik!

A látszat kétségtelenül azt mutatja, hogy télen sokkal veszélyesebb közlekedni.

Joggal gondolhatnánk,hogy amelyik gumiabroncs jó a téli havas,latyakos,csúszós utakra,az megfelel a nyári,kellemesebb körülmények között is. Ez azonban egyáltalán nincs így.

A téli gumiabroncs hasonlóan kedvezőtlenül viselkedik nyáron mint fordítva.
A mérések szerint száraz úton új téli gumikkal a fékút akár duplájára is növekedhet az új nyári garnitúrához képest nem is beszélve a tavasszal már rendszerint jócskán elhasznált téli készlet teljesítményéről.

Nyári gumiabroncsokra akkor érdemes áttérni amikor a hőmérséklet tartósan 7 Celsius fok fölé emelkedik. Ez az a határ ameddig a gumikeverék sajátosságai miatt a téli abroncsokkal biztonságosan lehet közlekedni.
A leggyakoribb tavaszi kérdések közé tartózik, hogy érdemes-e új garnitúrát venni, vagy elegendő felszerelni a tavalyi készletet.
A nyári gumiabroncsoknál akkor ajánlatoos a csere, ha a minimális mintamélység nem éri el a 2 millimétert. A mintaárok mélységét a kopásjelző rendszerrel állapítjuk meg. Ha nem teljes garnitúrát vásárolunk, akkor érdemes az új gumiabroncsokat a hátsó kerekekre szerelni.
Ha az első kerekek elveszítik a kapcsolatot az úttestel, a gépkocsi irányíthatatlan lesz ugyan, de megtartja a haladási irányát.
Amennyiben viszont a hátsó kerekeknél szakad meg a kapcsolat az autó hátulja "kitör".

Ez - különösen a tapasztalatlan vezetők számára - sokkal nehezebben kezelhető, mint az átmeneti kormányozhatatlanság. A gumiabroncsok cseréjével együtt mindenképpen érdemes megvizsgálni a szelepek állapotát.
Cseréjük az új gumiabroncsok árához képest elhanyagolható kiadást jelent,sokan mégis elhanyagolják.

Az európai autóvezetőknek évente 141 napot kelll vezetniük nedves útakon.
Az összes gyártó egybehangzó véleménye szerint a legveszélyesebb jelenség az ún. vízenfutás(aquaplaning), melynek balesetmentes kezelése a tapasztalt sofőröknek is komoly kihívás.

Olyan nyári gumiabroncsot érdemes tehát választani,mely - amellett, hogy árban és vezetési stílusunkban igazodik az igényeinkhez - egy kiadós nyári zápor közepette is biztonságosan helytáll.

Mikor kell a gumiabroncsokat lecserélni?

A gumiabroncsok a használattól függően előbb-utóbb elkopnak.Akkor érdemes új nyári gumiabroncsot venni, ha a futófelületi mintaárok mélysége nem éri el a 2 millimétert. Ennél kisebb árokmélységnél a gumiabroncs már balesetveszélyes, mert számos paramétere(fékút,tapadás,stb) jelentősen romlik. A gyártók a gumiabroncsokat kopásjelző rendszerrel (TWI-Tread Wear Indikator)szerelik fel, mely a mintaárokba vulkanizált kis kitüremkedésekből áll.
Ezek a mintaárok kopásával láthatóvá válnak.
Elhelyezkedésüket mutatja a vállrészen található háromszög jelzés,vagy a TWI felirat.

Miért érdemes a gumiabronccsal együtt a szelepeket is cserélni?

A gumiszelepeknek hatalmas centrifugális erőhatást kell elviselniük, ezért idővel eldeformálódnak, megdőlnek. Ha a szelepszög 25 foknál jobban eltér a gyári értéktől, mindenképpen indokolt a csere. A gumiszelepek emellett öregednek is, a hajszálrepedéseken pedig nagy sebességű levegő szivároghat el.
A szelepek cseréje néhány száz forintos kiadást jelent, nem érdemes tehát elhanyagolni.

Kinek lehet jó választás a négyévszakos gumiabroncs?

A négyévszakos, tehát nyári és téli viszonyok között egyaránt használható gumiabroncsok vásárlását azoknak érdemes megfontolni, akik keveset használják az autójukat és zordabb teleken szívesebben választanak más közlekedési eszközt. A négy évszakos gumik speciális mintázattal rendelkeznek és különleges összetételű gumikeverékből készülnek.